Historiek

van 3 generaties

Terug naar het ambacht

2020

Den bakoven is uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Wegens succes van de zaak wordt er extra personeel aangeworven om aan de vraag te kunnen voldoen. Onze korte ketensamenwerking, clean label en exclusieve broden worden meer en meer gewaardeerd door de klanten.

 

2015

Wim Rubbens, sinds 2008 in een andere sector actief, stapt samen met zijn echtgenote Christel en kinderen terug in het bakkersambacht. Het leegstaand pand van de voormalige bakkerij Van Buggenhout-Alaerts, gekend als de 'roze bakker' wordt gekocht door Wim en Christel. Er wordt opnieuw een kleine graanmolen aangeschaft. Hun zaak "Den Bakoven" verwijst naar de oude steenoven die in de bakkerij staat.

 

2010

Om gezondheidsreden besluit Ingrid Rubbens bakkerij Rubbens te verkopen aan een patissier uit

Aarschot.

 

2000

Als kroon op haar werk wordt Ingrid beloond met de Hermesprijs.

 

1996

Ferdinand's dochter Ingrid Rubbens treedt in de voetsporen van haar vader en leidt de succesvolle KMO. De bedrijfsnaam wordt aangepast naar bakkerij Rubbens. Zijn zoon, Wim Rubbens, staat samen met een ploeg bekwame ambachtslieden in de productie.

 

1980

De bakkerij wordt uitgebreid om natuurwinkels in verschillende provincies te voorzien van natuurbrood.

 

1973

Er wordt een elektrische graanmolen aangeschaft om een gezonder natuurbrood te kunnen produceren.

1970

Ferdinand begint samen met zijn echtgenote en kinderen in zijn kelder opnieuw brood en taarten te bakken die verkocht worden in een klein kelderwinkeltje genaamd bakkerij Rubbens-Lemmens.

1968

Ferdinand begint als roomijs-bereider ijstaarten te leveren op trouwfeesten.

 

1932

Alfons Rubbens bakt zijn eerste broden, van plaatselijk geteeld meel in de houtoven van zijn moeder. De broden worden per fiets aan de klant bezorgd. Alfons' zoon Ferdinand wordt op 14 jarige leeftijd voltijds ingezet om te voldoen aan de steeds grotere vraag.

 

 

 

 

 

 

Bakkerij Den Bakoven